Meistä

Me Puistolla uskomme, että kestävä rakentaminen kannattaa. Työssämme kohtaavat ekologiset, taloudelliset ja sosiaaliset tavoitteet – kaunista ja toimivaa lopputulosta unohtamatta. Ammattitaidostamme kertovat tyytyväiset asiakkaat ja yhteistyökumppanit sekä kansainvälinen kilpailumenestys.


Mikko Jakonen

Mikko Jakonen
Arkkitehti SAFA, osakas

Olen erityisesti uudisrakentamisesta kiinnostunut suunnittelija, ja innostun myös uuden rakenteen yhdistämisestä olemassa olevaan rakennuskantaan sekä vanhan restauroimisesta modernilla tavalla. Mielestäni hyvä arkkitehtuuri lähtee liikkeelle yksityiskohdista, ja erilaisten rakenneyksityiskohtien tutkiminen onkin minulle erityisen rakasta.

Lue lisää ↓

Olen toiminut suunnittelijana vuodesta 2003 saakka, ja työskennellyt eri arkkitehtitoimistoissa useiden erikokoisten suunnitelmien parissa. Minulle on ehtinyt tulla tutuksi arkkitehdin koko työkenttä, ja työni ovat myös saavuttaneet kansainvälistä kilpailumenestystä. Tärkeimpiä hankkeita, joissa olen ollut mukana ovat yksityishuvila Puumalaan ja uuden siirtolapuutarha-alueen ja mökin suunnittelu Helsingin Suutarilaan.

Aiemmissa työpaikoissani olen ollut mukana suunnittelemassa mm. ravintola Pärjänkievarin laajennusta Iso-Syötteelle, yksityishuvilaa Saaristomerelle, asuinkerrostaloja Helsingin Studio Kalasatamaan ja Cygnaeuksenpuisto Jyväskylään, toimistotalo Derbyä Espooseen sekä Kastellin monitoimitaloa Ouluun.

Viime aikoina olen suunnitellut pienimittakaavaista puurakentamista pientalojen ja loma-asuntojen muodossa. Tulevaisuudessa haluaisin tehdä työtä, johon arkkitehdin perinteisen työnkuvan lisäksi kuuluisi esimerkiksi workshop-tyyppistä työskentelyä ja taideprojekteja.

En malta päästä kynää kädestäni vapaa-ajallakaan, vaan uppoudun sarjakuvien ja kuvituksen maailmaan. Itseäni huollan lenkkeillen, joogaten ja uiden, ja mieli pysyy kunnossa joka-aamuisen meditaation avulla.

Emma Johansson

Emma Johansson
Arkkitehti SAFA, osakas

Minulle tärkeintä arkkitehdin työssä on asiakkaan kanssa yhdessä työskentely ja kuhunkin projektiin parhaiten sopivien ratkaisujen löytäminen. Olen vahvimmillani projekteissa joissa vaaditaan herkkyyttä, erilaisten tavoitteiden välillä tasapainottelua, ja toisaalta vahvaa näkemystä.

Lue lisää ↓

Olen toiminut yrittäjänä vuodesta 2007 ja perehtynyt ekologisesti kestävään aluesuunnitteluun sekä hotelli-, majoitus- ja vapaa-ajanrakennuksiin. Erikoisosaamistani on ekosysteemipalvelut huomioiva, pienilmastotietoinen tuuli-, aurinko- ja alueanalyyseihin perustuva suunnittelu.

Kansainvälisestikin tunnettu puurakentamiskohde Anttolanhovi on hyvä esimerkki laaja-alaisesta suunnittelutyöstä, joka sisälsi rakennussuunnittelun lisäksi hotellitoiminnan konseptointia, esinemuotoilua ja taiteen integroimista. Muita minulle tärkeitä suunnittelutöitä ovat olleet mm. Kivijärven hotelli, spa ja vapaa-ajankeskus, Tampereelle rakenteilla oleva Dream Hotel, sekä kutsukilpailuvoiton kautta jatkuva Oulunsalon Varjakan virkistys- ja loma-alueen suunnitelma sahasaaren kaavoittamiseksi. Tällä hetkellä työn alla ovat myös Haapsalun huvila- ja huoneistohotelli, joka restauroidaan perinteisin luonnonmukaisin menetelmin, sekä Vartiosaaren ranta-alueen kehittämissuunnitelma.

Innostun luovista ratkaisuista ja suunnittelutyökaluista hiilineutraalien rakennusten edistämiseksi, ja suunnittelenkin aiheeseen liittyvän tietopankin perustamista. Vapaa-aikani kuluu vanhaa suojeltua Villa Svea-huvilaa kunnostaen ja pihatöistä nauttien.

Sampsa Palva

Sampsa Palva
Arkkitehti SAFA, osakas

Minulle tärkeää työssäni on oppia jatkuvasti jotain uutta. Laitan asiat tapahtumaan vauhdilla, ja rennon ulkokuoreni alla piilee määrätietoinen suunnittelija, joka haluaa hoitaa hommat sovitusti ja ajallaan – kauniista lopputuloksesta tinkimättä. Toimin myös Puiston toimitusjohtajana, ja minuun voit ottaa yhteyttä kaikissa yritykseen liittyvissä asioissa.

Lue lisää ↓

Olen toiminut suunnittelijana vuodesta 2005 lähtien useissa eri mittakaavan rakennushankkeissa: vaativista peruskorjauksista ja suurista asuinkerrostalohankkeista aina koulurakennuksiin ja nykyaikaisiin näyttelyrakennuksiin. Merkittävimpiä näistä hankkeista ovat olleet Helsingin Stockmannin peruskorjaus ja laajennus, asuinkerrostalo Helsingin Vanhalinna, Kastellin monitoimitalo sekä Suomen Luontokeskus Haltia, jossa olin mukana myös näyttelyarkkitehtina. Studio Puistossa olen ollut mukana mm. Vaasan vanhan linja-
autoaseman kehityssuunnittelussa, Tampereen designhotelli Dream Hotel:in suunnittelussa, sekä Kivijärven hotelli, spa ja vapaa-ajan keskuksen suunnittelussa.

Töissäni olen perehtynyt myös olemassa olevan kaupunkirakenteen täydentämiseen sekä moderniin korjaus- ja täydennysrakentamiseen. Työni ovat saavuttaneet menestystä useissa kotimaisissa ja kansainvälisissä arkkitehtuurikilpailuissa.

Erityinen kiinnostuksen kohteeni on puu- ja hirsirakentaminen. Vapaa-ajallani suuntaankin mökille nikkaroimaan tai ruuanlaitto- ja liikuntaharrastuksieni pariin.

Heikki Riitahuhta

Heikki Riitahuhta
Arkkitehti SAFA, osakas

Olen konseptointiin sekä uuden ja vanhan luovaan yhdistämiseen perehtynyt suunnittelija. Vastaan meillä Puistolla asiakassuhteista ja yhteistyökumppaneista – olethan yhteydessä jos etsit projektiisi suunnittelijaa tai sinulla on muita yhteistyöideoita! Meillä projektit lähtevät aina yhteisistä tavoitteista liikkeelle.

Lue lisää ↓

Konseptisuunnittelun ja korjausrakentamisen lisäksi minulla on kokemusta esiintymis- ja teatterirakennusten suunnittelusta. Erityisosaamistani on valaistussuunnittelu ja kestävä rakentaminen. Minulle tärkeitä suunnittelutöitä ovat olleet Kivijärven hotelli, spa ja vapaa-ajankeskus, Vaasan vanhan linja-autoaseman kehityssuunnitelma ja Oulun Meri-Toppilassa sijaitsevan Alvar Aallon suunnitteleman hakesiilon muutossuunnitelma Kulttuurisiiloksi: ympäristö-, yhteisö- ja mediataiteenkeskukseksi.

Aiemmin olen toiminut mm. Arkkitehtitoimisto ALA:n suunnitteleman Kuopion kaupunginteatterin vastaavana projektiarkkitehtina sekä PES Arkkitehtien Wuxin oopperatalon suunnittelijana. Töitäni on palkittu myös kansainvälisissä suunnittelukilpailuissa.

Vapaa-aikani vietän vanhan hirsirakennuksen korjauksen ja jalkapallon parissa. Olenkin ollut jo vuodesta 2008 saakka järjestetyn arkkitehtien jalkapalloturnauksen puuhamies: viime vuosina turnaukseen on ottanut osaa 16 arkkitehtitiimiä ympäri Suomen, ja se on alan suurimpia virkistystapahtumia. Toimin myös aktiivisesti Suomen Arkkitehtiliitossa, ja tahdon osaltani olla viemässä alaa eteenpäin.

Willem van Bolderen

Willem van Bolderen
Arkkitehti SAFA, osakas

Delftin teknillisessä korkeakoulussa ja myöhemmin Aalto-yliopistossa opiskelleena olen Studio Puiston kansainvälinen lisäys. Olen toimiston enemmän tai vähemmän virallinen ideageneraattori, koska minulla on taipumus keksiä yksi tai useampi ratkaisu mihin tahansa tilanteeseen. Olen omasta mielestäni luova persoona, enkä pelkää unelmoida suuria asiakkaidenkaan kanssa.

Lue lisää ↓

Matkustaminen ja eri kulttuureihin tutustuminen on lähellä sydäntäni. Matkoillani kiinnitän erityistä huomiota siihen, kuinka yhteiskunnat toimivat ja kuinka ihmiset sopeutuvat ympäristöönsä. Olen kokenut oppimisympäristöjen suunnittelija, ja olen saanut tehdä töitä PES Arkkitehtien Wuxin kansainvälisen koulun projektissa Kiinassa, kuten myös Esa Ruskeepää Arkkitehtien Opinmäen koulun projektissa. Muita minulle tärkeitä projekteja ovat PES Arkkitehtien Wuxin Oopperatalo sekä Tampereen Dream Hotel. Kuten yhtiökumppaneillani, myös minulla on ollut onni menestyä erinäisissä kansainvälisissä arkkitehtuurikilpailuissa.

Vapaa-ajallani minut löytää todennäköisimmin mökiltäni tekemästä puutöitä. Pitääkseni mieleni ja kehoni virkeinä pyöräilen töihin ympäri vuoden, oli maassa lunta tai ei.

 

Sam-Erik Ruttmann

Sam-Erik Ruttmann
Director of Global Hospitality Development

Roolissani ”Director of Global Hospitality Development” hyödynnän laajaa hotellinjohtajan kokemustani kehittäessäni Studio Puiston matkailualan hankkeita. Kansainvälinen urani on vienyt minua kirjaimellisesti maailman ympäri. Olen saanut työskennellä USA:ssa, Euroopassa, Lähi-idässä ja Aasiassa maailmanluokan hotelliyritysten kanssa, joihin lukeutuvat esimerkiksi Hyatt International, InterContinental, Langham Hotels & Resorts sekä Dusit International.

Lue lisää ↓

Suurin intohimoni ja kiinnostuksen kohteeni on maailman kauneimman hotellielämyksen luominen. Ulkomailla viettämäni aika on opettanut minulle etenkin sen, että hotellin menestys riippuu pitkälti asiakaslähtöisyydestä. Hotellivieraiden tarpeiden ja halujen kokonaisvaltainen ymmärtäminen ja niihin investoiminen on ensisijaisen tärkeää, jotta voidaan tarjota yksilöllisiä palveluita ja luoda unohtumattomia hotellielämyksiä.

Hotelliurani huomattavimmat nimitykset ovat olleet Langhamin Lähi-idän haaran “Vice President of Development & Regional Director of Operations” sekä Dusit Internationalin Lähi-idän haaran “Regional Vice President”. Molemmissa rooleissa toimin hotellisopimusten pääneuvottelijana hotelliyritysten toiminnan laajentamiseksi alueella.

Tällä hetkellä työskentelen myös Maltalla toimivan Mediterranean Tourism Foundation -säätiön neuvonantajana. Vapaa-aikaani vietän mieluusti oppimalla lisää nousevista teknologioista, jotka parantavat ihmisten elämänlaatua. Arvostan suuresti yhteyksien luomista ihmisten välille, ja minut voikin nähdä aktiivisena sosiaalisessa mediassa, missä pyrin luomaan alustan, joka kannustaa alan ihmisiä avoimeen keskusteluun ja erilaisten näkemysten vaihtoon.

Mentorit

Olemme olleet onnekkaita saadessamme tukea ja opastusta useilta alansa ammattilaisilta. Erityisesti tahdomme kiittää seuraavia mentoreitamme:

Anu Soikkeli
TKT Arkkitehti

Anu toimii lehtorina Oulun Yliopiston Arkkitehtuurin osaston Korjausrakentamisen laboratoriossa. Tutkimuksissaan hän on perehtynyt vanhoihin puurakennuksiin ja niiden korjaamiseen, lähiöiden korjausrakentamiseen sekä Pohjois-Pohjanmaan taajamien kehittämiseen. Anu on asiantuntija myös asiakaslähtöisessä rakennuttamisessa, ja toimii aktiivisesti eri tieteellisissä järjestöissä rakennussuojelun ja kulttuuriympäristöjen suojelun asiantuntijana. Anu on myös aikanaan toiminut melkein kaikkien puistolaisten opettajana, ja olemme erityisen iloisia siitä, että saamme jatkaa yhteistyötä myös työelämässä mielenkiintoisten hankkeiden parissa.

Yrjö Suonto
Arkkitehti SAFA

Pitkään omaa arkkitehtitoimistoaan pyörittänyt Yrjö on monipuolinen puuarkkitehtuurin vaikuttaja, jolla on paljon kokemusta mm. koulu- ja päiväkotirakennusten suunnittelusta. Yrjö on toimistonsa kanssa suunnitellut useita innovatiivisia julkisia puurakennuksia, joissa on kehitetty nykyaikaisen puurakentamisen ja modernin puuarkkitehtuurin konsepteja. Yhteistyö Yrjön kanssa alkoi Pieksämäen Hiekanpään elämänkaarikylän suunnittelukilpailusta. Yrjö toimii Puiston vanhempana mentorina ja tuo vahvaa puurakentamisen, kouluarkkitehtuurin ja konseptisuunnittelun osaamista Puiston yhteistyöverkostoon.

Töihin Puistolle?

Etsimme jatkuvasti kiinnostavia ja osaavia arkkitehteja, sisustussuunnittelijoita sekä harjoittelijoita.

Jos olet kiinnostunut työskentelystä Studio Puistolla, otathan reippaasti yhteyttä viestillä osoitteeseen jobs@studiopuisto.fi, meillä sattaa olla unelmiesi työpaikka avoinna juuri sinulle!