Tehtävä
Ähtarin uimahalli, julkinen uimahalli osana Ähtäri Resortin alueen laajamittaista

Vuosi
2019-nyt

Laajuus
1650 m2

Työn tilaaja
Ähtärin kaupunki

Suunnittelu
Studio Puisto Arkkitehdit: Mikko Jakonen, Emma Johansson, Sampsa Palva, Heikki Riitahuhta, Willem van Bolderen, Sami Logren, Maiju Koskela (Interior)

Osaamisalueet
Konseptisuunnittelu, aluesuunnittelu, rakennussuunnittelu, sisustussuunnittelu

Ähtärin uimahallin hanke- ja luonnossuunnittelun tavoitteena on luoda kylpylämainen uimahalli, joka palvelee sekä Ähtäri Resortin matkailijoita että kaupungin asukkaita elämyksellisellä ja erottuvalla tavalla. Rakennus sijoittuu matkailualueelle keskeisesti Hotelli Mesikämmenen viereiselle alueelle liittyen hotelliin sisäyhteydellä, ja täydentäen alueen palvelutarjontaa. Uimahallin suunnitelma on osa Studio Puiston Ähtäri Resortin alueelle tekemää yleissuunnitelmaa sekä yksi yleissuunnitelman pohjalta parhaillaan käynnisssä olevista kehityshankkeista.

Uimahallin tilaratkaisussa on pyritty selkeään tilajakoon, tehden asiakaskokemuksesta ja kulkemisesta puku- ja pesutilojen kautta allastiloihin luontevan ja selkeän. Aulatilasta saadaan näkymiä altaille sekä järven suuntaan heti rakennukseen sisään astuttaessa. Pääallastila jakatuu kahteen osaan, jossa pääallas sekä lasten- ja poreallasalueet ovat toisistaan hienovaraisesti eroteltuna tilan muodon kautta, ja toisiinsa nähden kulmittain aseteltuna. Poreallasalueen sekä kylmäaltaan vieritse kuljetaan erilliseen tunnelmalliseen terapia-allashuoneeseen.

Tilan mittakaava on miellyttävän intiimi, kalteva kattopinta tuo tilaan mielenkiintoista vaihtelua sen laskeutuessa ulkoseinillä alemmas ja keskialueella kohoten korkeammalle, josta siivilöityy hienosti valoa ylhäältä kattoikkunoista. Allastiloista avautuvat maisemaikkunoiden kautta hienot näkymät viereiselle Hankavedelle. Elämyksellisyyttä tuo myös yhteissauna, joka sijaitsee poreallasalueella.

Sisätilat luovat tunnelmallisen ilmapiirin rauhoittumista varten luonnollisten puu-, kivi- ja betonipintojen avulla. Tilan luonne on kylpylämainen ja ylellinen, samaan aikaan palvellen julkisena uimahallina sekä luoden unohtumattoman kylpemiskokemuksen.

Lisää projekteja