Tehtävä
Rakennuksen muutos (yhden kerros) huoneistohotelliksi lähellä Arlanda-Tukholman lentokenttää

Vuosi
2018 - 2019 (ensimmäinen vaihe)

Laajuus
3550 m2 gross floor area, 36 hostellihuonetta & 86 hotellihuonetta

Työn tilaaja
Swedavia AB & Majoituspalvelu Forenom Oy

Suunnittelu
Studio Puisto Arkkitehdit: Mikko Jakonen, Emma Johansson, Sampsa Palva, Heikki Riitahuhta, Willem van Bolderen, Guillaume Keidel, Heikki Muntola, Tuula Vitie (Interior)

Yhteistyökumppanit
Paikallinen arkkitehti: VIZ Arkitektkontor AB, Urakoitsija: Structor AB, Kuvat: Johan Fornstedt

Osaamisalueet
Konseptisuunnittelu, rakennussuunnittelu, sisustussuunnittelu

Hotelli sijaitsee Tukholman Arlandan lentokentän välittömässä läheisyydessä (5 minuuttia bussilla, 15-20 minuuttia kävellen), samassa rakennuksessa Ruotsin tullin entisten tilojen ja SAS:in lentoakatemian kanssa. Hotellia pyörittävät yhteistyössä Swedavia ja Forenom, ja sen sijainti tekee hotellista erinomaisen lyhytaikaisen majoittumisvaihtoehdon aikaisilla lennoilla lähteville matkailijoille sekä hätäratkaisuna lentokenttäoperaattorille niiden matkustajien majoittamiseen, jotka ovat myöhästyneet jatkolennoiltaan tai joiden lennot on peruttu.

Kunnostushankkeen keskiössä olivat rakennuksen sisätilat rakennuksen ulkopuolen säilyessä muuttumattomana. Rakennus on hyvin tyypillinen lentokenttien yhteydessä usein nähtävä toimisto/liikerakennus. Hotelli sijaitsee rakennuksen ylimmässä kerroksessa, johon käynti kulkee lasitetun, valoisaa tunnelmaa luovan atriumin halki. Rakennuksen sisätilojen arkkitehtoniset rakenteet tyylikkäine betonipalkkeineen ja -seinineen on jätetty näkyviin ja niiden rinnalle on jokaiselle huoneluokitukselle (Budget, Smart ja Premium) valikoitu sopiva materiaalipaletti. Sisätilojen aidoilla materiaaleilla toteutettu design on saanut vaikutteita lentokenttien ja lentoalusten kielelle ominaisesta tyylikkyydestä, tehokkuudesta ja kompaktiudesta.

Viimeistelyvaiheessa pääaulaan lisätään interaktiivisilla näytöillä varusteltu palvelutiski vieraiden ohjaamiseksi ja hotelli saa myös rentoutumisterassin, jossa majoittujat pääsevät nauttimaan saunasta sekä kattoterassista yhdellä rakennuksen sisäpihoista.

Lisää projekteja