Kalajoki

Studio Puiston yhteistyössä Sweco Ympäristö Oy:n kanssa toteuttama yleiskaavahanke, jonka tarkoituksena oli lisätä kaupankäyntiä ja turismia Kalajoella rakentamalla lisäinfrastruktuuria, mukaan lukien venesatama, uuden asuinalueen rinnalle.

Studio Puiston suunnitteluosuudessa keskeisiksi nousi viisi teemaa: yöpymiskokemus, merellinen olohuone, paikallisten palveluiden parantaminen, Kalajoki seikkailujen alkupisteenä sekä paikallinen maisema.

Tähän osuuteen sisältyi useita yleiskaavan osia, kuten sekä paikallista yhteisöä että vierailijoita palvelevan ruokahallin suunnittelu. Hallia vuokraisivat pääasiassa paikalliset tuottajat, jotka myisivät esimerkiksi kalaa ja
muita paikallisia elintarvikkeita. Venesatamassa sijaitsevassa majakassa toimisi hotelli, ympärivuotinen kattopuutarha sekä fine dining -ravintola, josta avautuisivat panoraamanäköalat ympäröivään maisemaan. Majakasta tulisi osa useiden valojen sarjaa, jonka tarkoituksena on luoda visuaalinen verkosto eri turistikohteiden sijainteja viestivistä merkkivaloista. Toimisto ehdotti myös useiden merenrantalomakohteiden sijoittamista osaksi itse satamaa, jolloin vierailijat pääsisivät kokemaan itse sekä uskomattoman maiseman että meren muuttuvaisen luonteen.

Lisää projekteja