Kortteli 1 on merkittävä liikekortteli aivan Paraisten keskustan ytimessä. Korttelin kehittämishanke sai alkunsa Uusi Parainen! -työpajassa, jossa se oli yksi kuudesta Paraisilta valituista kehityskohteista. Yhteistyössä Arkkitehtuuritoimisto Heikki Muntolan kanssa tehty luonnossuunnitelma toimi pohjana viitesuunnitelmalle ja kaavamuutokselle sekä edelleen jatkosuunnittelulle. Antoni Gaudin ja Salvador Dalin taiteesta inspiraation saanut artHouse on Kortteli 1:n ja Paraisten keskustan elävöittämisen ensimmäinen kehitysaskel.
Nykyinen yksikerroksisen huonokuntoinen liikerakennus puretaan ja sen tilalle rakennetaan 3-kerroksinen liike ja asuinrakennusta. Kävelykadun puolelle katutasoon on sijoitettu liiketiloja ja sisäpihan puolelle pysäköintipaikat. Ylemmät kerrokset on pyhitetty asumiselle. SIsäpihan puoleiset asunnot ovat kaksikerroksisia loft-asuntoja ja kävelykadun puoleiset asunnot kiertyvät julkisivusta sisäänvedetyn terassin ympärille.
Kävelykadun puoleisella julkisivulla liiketiloilla on oma tunnistettava tiiliholvien muodostama aukotus ja yläpuolella olevat asunnot ovat luonteeltaan yksityisempiä avautuen sisäänvedetylle terassille. Julkisivujen päämateriaali on puhtaaksi muurattu tiili, kattopinnoilla mattapintainen sinkkipelti.

Lisää projekteja