Tehtävä
Toimistorakennuksen muutos huoneistohotelliksi

Vuosi
6/2016-7/2018

Laajuus
8570 m2 bruttoala, 163 hotellihuonetta

Työn tilaaja
Skanska Norway AS, Forenom Finland/Norway

Suunnittelu
Studio Puisto Arkkitehdit: Heikki Riitahuhta, Willem van Bolderen, Emma Johansson, Sami Logren, Pauliina Kujala, Tiina Juuti, Viivi Laine

Yhteistyökumppanit
Skanska Norway (D & B urakoitsija), Paikallinen arkkitehti (rakennusluvan hakeminen ja viranomaisneuvottelu ym.): Arkitektene Fosse og Aasen AS, Rakennesuunnittelu: Skanska Norway, LVI-suunnittelu: Hjellnes Consult, Sähkösuunnittelu: Hjellnes Consult, Akustinen konsultointi: Brekke & Strand Akustikk AS, Palokonsultti: Rambøll Norge, Maantasokerroksen liiketoimintamalli: Urban Jungle, Kuvat: Pauliina Salonen

Osaamisalueet
Rakennussuunnittelu, sisustussuunnittelu

Lakkegatan huoneistohotelli on kansainvälinen projekti, jossa kaksi suurta rakennus- ja majoitusalan tekijää, Skanska Norge ja Forenom yhdistävät osaamisensa. Prosessin keskeisessä osassa on Studio Puiston asiantuntemus majoitus- ja hotellisuunnittelusta. Huoneistohotellin sijainti on erinomainen, päärautatieasema ja kaikki Oslon keskustan palvelut ovat käden ulottuvilla. Ympäröivä Grønlandin alue on elävä, kiinnostava ja vahvassa nousussa oleva kaupunginosa, ja tämä hotelliprojekti on yksi uusista nousevan kaupunginosan vetovoimaisista tekijöistä.

Lakkegata 3- osoitteessa oleva nykyinen rakennus on valmistunut 80-luvun puolivälissä, ja nyt tämä hienovaraista tyyliä uhkuva punatiilinen toimistorakennus muunnetaan huipputason huoneistohotelliksi. Hotellirakennus sisältää katukerroksen lisäksi 6 majoitustiloja sisältävää kerrosta, joissa on yhteensä 163 huonetta. Lisäksi katutason tiloihin sijoittuu muita kaupallisia toimintoja, jotka täydentävät sekä hotelliasiakkaiden että ympäröivän naapuruston tarpeita.

Hotellihuoneistot on suunniteltu korkealaatuisiksi ja toiminnoiltaan tehokkaiksi, ja varusteltu silmällä pitäen yöpymistä päivistä jopa kuukausiin. Painotus on uniikissa kokemuksellisuudessa, ja luonteeltaan erilaiset huoneistot palvelevat tarpeen mukaan eri asiakasryhmiä. Huoneiden tunnelma vaihtelee Nordic cool- ilmapiiristä intensiivisempään, voimakassävyisimpiin väreihin ja materiaaleihin. Kahdessa ylimmässä kerroksessa joka huoneistossa on parvekkeet, jotka tuovat majoitukseen kokemuksellisen lisän ja mahdollistavat huikeat näkymät Oslon keskustaan ja taustalla siintäviin rinteisiin.

Toimistorakennuksen muutos hotelliksi vaatii rakennuksen sisätilojen ja talotekniikan uudelleen rakentamisen, joka antaa samalla erinomaisen tilaisuuden energiatehokkuuden parantamiseen. Hankkeessa tullaan pyrkimään BREEAM Very Good- tasolle. Muutokset painottuvat sisätiloihin, mutta pienet julkisivuun tehtävät muutokset, kuten ikkunoita auringolta varjostavat elementit, lisäävät rakennuksen näkyvyyttä juuri sopivasti, ja rakennus ikään kuin huikkaa: terve Oslo, täältä tullaan!

Lisää projekteja