Tehtävä
Taukopaikka ja turistikeskus. Palveluita: huoltoasema, ravintola, hotelli, ruokakauppa

Vuosi
2016

Laajuus
Päärakennus 1050 brm2

Työn tilaaja
Pihtiputaan Kunta

Suunnittelu
Studio Puisto Arkkitehdit: Mikko Jakonen, Emma Johansson, Sampsa Palva, Heikki Riitahuhta, Willem van Bolderen, Pauliina Kujala, Tiia Anttila

Yhteistyökumppanit
Kuvat: Marc Goodwin, Konseptisuunnittelu: Onvisio Consulting Oy, Rakennesuunnittelu: Suunnittelu Laukka Oy, LVI-suunnittelu: LVI-Insinööritoimisto Mäkelä Oy, Sähkösuunnittleu: Insinööritoimisto Aarne Kärkkäinen Oy

Osaamisalueet
Aluesuunnittelu, maisemasuunnittelu, rakennussuunnittelu, sisustussuunnittelun valvonta

Niemenharjun matkailukeskus sijaitsee Euroopan läpi halkovan valtatie E 75:n eli nelostien varrella. Matkailukeskus tarjoaa pitkän ajomatkan jälkeen asiakkailleen täydellisen tauko- ja hengähdyspaikan ja laajasti virkistys- ja majoituspalveluita. Aluetta hallitsevassa luontoympäristössä sijaitsevat paikan nimessäkin mainittu harju sekä Koliman vesistö ovat olleet pysähdysalueen suunnittelun inspiraation lähteitä.
Voit hengähtää ja levätä luonnonkauniilla alueella keskellä perisuomalaista järvimaisemaa!

Päärakennus toimii vilkkaan valtatien ja luonnonmaiseman välisenä palasena.
Rakennus eroaa perinteisestä huoltoasemasta hyvinkin poikkeavalla tavalla. Huomio kiinnittyy ensimmäisenä 24:ään valtavaan puun muotoiseen pylvääseen jotka symboloivat metsää. Pylväät kannattelevat suurta ulos työntyvää katosta kuin kutsuen ohi ajavaa liikenteenkäyttäjää pysähtymään. Katos tarjoaa suojan niin rakennuksen ympärillä kulkeville henkilöille kuin ajoneuvon tankkaajillekin. Kaikki rakennuksen palvelut ja toimitilat koostuvat katoksen ylä- ja alapuolelle sijoittuvista mustan värisistä kuution muotoisista rakenteista jotka sulautuvat rakennuksen taakse aukeavaan tummaan metsämaisemaan. Pylväisiin käytetty liimapuu on tilattu paikalliselta toimijalta. Rakennuksen sisätiloissa käytetty seinämateriaali CLT (Monikerroslevy) tuo rakennukseen rauhallisuuden ja luonnonmukaisen tunnelman jota harvoin löytyy tyypillisiltä valtateiden taukopaikoilta. Rakennuksen ylemmässä kerroksessa sijaitsevat viihtyisät saunatilat sekä 10:n hotellihuoneen majoitustilat joista aukeavat näköalat upeaan järvimaisemaan.

Niemenharjun matkailukeskus tarjoaa sinulle tyypillisitä pysähdyspaikoista poikkeavan kokemuksen. Keskus tarjoaa asiakkailleen rauhallisen ympäristön jossa voi nauttia hyvää paikallista ruokaa, käyttää laadukkaita palveluita tai yöpyä keskellä suomalaista perinnemaisemaa.

Hankkeeseen liittyviä uutisia

Hankkeeseen liittyviä julkaisuja ja palkintoja

Lisää projekteja