Tehtävä
camping, huone- ja mökkimajoitus, palvelurakennus, virkistysalue

Vuosi
2016

Laajuus
Huoltorakennus 155 m2, leirintämökit 5x 18m2

Työn tilaaja
Pihtiputaan Kunta

Suunnittelu
Studio Puisto Arkkitehdit: Mikko Jakonen, Emma Johansson, Sampsa Palva, Heikki Riitahuhta, Willem van Bolderen, Pauliina Kujala

Yhteistyökumppanit
Kuvat: Marc Goodwin, Konseptisuunnittelu: Onvisio Consulting Oy, Rakennesuunnittelu: Suunnittelu Laukka Oy, LVI-suunnittelu: LVI-Insinööritoimisto Mäkelä Oy, Sähkösuunnittleu: Insinööritoimisto Aarne Kärkkäinen Oy

Osaamisalueet
Aluesuunnittelu, maisemasuunnittelu, rakennussuunnittelu, sisustussuunnittelun valvonta

Niemenharjun matkailukeskus sijaitsee Euroopan läpi halkovan valtatie E 75:n eli nelostien varrella. Matkailukeskus tarjoaa pitkän ajomatkan jälkeen asiakkailleen täydellisen tauko- ja hengähdyspaikan ja laajasti virkistys- ja majoituspalveluita. Aluetta hallitsevassa luontoympäristössä sijaitsevat paikan nimessäkin mainittu harju sekä Koliman vesistö ovat olleet pysähdysalueen suunnittelun inspiraation lähteitä.
Voit hengähtää ja levätä luonnonkauniilla alueella keskellä perisuomalaista järvimaisemaa!

Camping-alue koostuu 5:stä modernista mökistä, palvelurakennuksesta sekä leirintä- ja caravan-alueesta jossa paikat jopa 42:lle vaunulle. Alue on lähellä Kolimajärveä sekä Lylylammen rantaa ja suurelle osalle majoituspaikoista aukeaakin hieno rantamaisema. Palvelurakennus sijaitsee heti rannan tuntumassa ja rakennuksen saunatiloista pääseekin helposti virkistäytymään suoraan lammessa.

Arkkitehtuuriltaan leirintäalueen rakennukset ovat saaneet vaikutteita paikan alkuperäisrakennuksista. Uudet rakennukset ovat mustaksi petsattuja jotta ne mukautuisivat parhaalla mahdollisella tavalla ympäröivään luontoon ja myös nostaakseen alkuperäisrakennukset paremmin esille.
Niemenharjun matkailukeskus tarjoaa sinulle tyypillisitä pysähdyspaikoista poikkeavan kokemuksen. Keskus tarjoaa asiakkailleen rauhallisen ympäristön jossa voi nauttia hyvää paikallista ruokaa, käyttää laadukkaita palveluita tai yöpyä keskellä suomalaista perinnemaisemaa.

Lisää projekteja