Helsingin kaupungin yhdessä Metsähallituksen kanssa järjestämän Puhdas Vallisaari- innovaatiokilpailun tulokset julkistettiin tänään 1.9.2016 Helsingin Allas Sea Poolilla.

Jaetun ensimmäisen sijan voittivat Precious Vallisaari sekä Virgin Island- ehdotukset. Precious Vallisaari- ehdotuksen tekijöinä ovat Studio Puisto, Nomaji maisema-arkkitehdit, Sweco sekä yhteistyökumppani Kurmakka – Organic Food Oy.

Kilpailun tuomaristo luonnehtii Precious Vallisaari- ehdotusta laaja-alaiseksi ja perusteellisesti tutkituksi ehdotukseksi, jossa painottuu innovatiivisuus, humaani kokemuksellisuus, paikallinen ruuantuotanto, kiertotalous sekä muut jatkokehittelyyn hyvin soveltuvat ideat.

Puhdas Vallisaari- innovaatiokilpailun tavoitteena on kehittää Vallisaarta ja Kuninkaansaarta matkailukohteena, jossa yhdistyvät tulevaisuuden kaupunkisuunnittelu ja teknologia sekä historiallisten kerrostumien ja luonnon kunnioittaminen.

Kilpailuun saapui yhteensä 12 ehdotusta. Kilpailuehdotuksiin voi tutustua syyskuussa Allas Sea Poolilla.

Muita uutisia