Tehtävä
Kylpylä-, hotelli- ja kongressikeskus

Vuosi
2016

Laajuus
68000 brm2

Työn tilaaja
Ailecon Oy

Suunnittelu
Studio Puisto Arkkitehdit: Mikko Jakonen, Emma Johansson, Sampsa Palva, Heikki Riitahuhta, Willem van Bolderen, Sami Logren

Osaamisalueet
Konseptisuunnittelu, rakennussuunnittelu

Nordic City Resort on konsepti kylpylä- ja hotellikokonaisuudesta Kungens Kurvan alueelle Tukholmaan Ruotsiin.

Yksi alueen vahvimmista ominaispiirteistä on se, että suunnittelualue sijaitsee korkean kallion päällä. Louhimisen sijasta kohde on suunniteltu rakentuvan suoraan tuon kallioisen mäen päälle. Peruskallion tyypilliset kivilajityypit voidaan käyttää uudelleen pintamateriaaleina vahvan ja voimakkaasti paikan henkeen sopivan tilallisen kokemuksen luomiseksi.

Sisään graniittikallioon koverrettu pääsisäänkäynti johdattaa vierailijaa kohti koko alueen kokoavaa keskuspihaa – terassoitua piazzaa – joka muodostaa koko suunnitelman sydämen. Piazzan ympärille on kerätty kaikki keskeiset toiminnot kuten ravintolat, kylpylä, kongressikeskus ja aktiviteettipuisto.

Kaikki hotellihuoneet ja lomaosakeasunnot sijaitsevat korkeassa kolmikulmaisessa tornissa maksimaalisen luonnonmaiseman takaamiseksi. Korkea hotellitorni toimii myös koko alueen uutena maamerkkinä. Korkea hotellitorni tarjoaa vierailijalle komeat näkymät Mälaren-järvelle – Ruotsin kolmanneksi suurimmalle järvelle. Järvimaisema muodostaa vahvan tasapainotekijän vahvasti tilallisten ja intiimien sisätilojen rinnalle.

Lisää projekteja