“Elonpiiri tuo taiteen, museon, liikunnan ja asukkaat yhteen”. Uusi Kankaanpää työpajasta lisäkipinää saaneen Kulttuurikampuksen esiselvitys on nyt valmis ja eri palaset ovat alkaneet loksahdella paikoilleen. Kulttuurikampusta käsiteltiin kattavasti Satakunnan Kansassa ja Kankaanpään seudussa. Artikkelissa haastatellaan kaupunginjohtaja Paavo Karttusta, kaupunginarkkitehti Ilmari Mattilaa ja Studio Puiston Heikki Riitahuhtaa. Artikkeli on luettavana 21.1.2016 Satakunnan Kansan printissä tai näköislehdessä.

“Kaupunginarkkitehti Ilmari Mattila näkee Kehän imagollisesti merkittävänä. Kankaanpään vetovoimaisuus nousee uudelle tasolle. Kehästä tulee näkemisen arvoinen kohde koko Suomeen. Meistä puhutaan taidekaupunkina. Nyt Kehä voi nostaa tämän käsityksen merkitystä entisestään sekä tuoda esimerkiksi kaupunginmuseon ja taidekoulun näyttelyt ihmisten keskelle ja avaraan läheisyyteen eikä pieniin lokeroituihin tiloihin.”

Kaupunginjohtaja Paavo Karttunen kertoo artikkelissa uudesta toteuttamistavasta, joka mahdollistaa monipuolisen rahoitusmallin:

“Jatkojalostaminen eteni unohtamatta realismia toteutuksessa. Lähtökohtana on, että iso osa kampuksesta rakennetaan yksityisin varoin.

Liikkeelle lähdetään yksityisen palveluntuottajan rakennuttamasta ja ylläpitämästä tehostetun palvelun asumisyksiköstä, joka odottelee parhaillaan ARA:lta ennakkorahoituspäätöstä, selvitti ohjausryhmän puheenjohtajana toiminut kaupunginjohtaja Paavo Karttunen. Sen varmistuttua käynnistyy hoivakodin suunnittelu, kilpailutetaan urakat ja lopuksi rakennetaan. Parin vuoden sisällä uusi asumisyksikkö olisi käytössä. Tämä hoivakoti korvaa Lohikon palveluyksikön, joka on tullut tiensä päähän.

Nyt haemme kiinnostuneita investoijia, jotka olisivat innostuneita osallistumaan haastavaan ja uudenlaiseen rakentamiseen. Ohjausryhmän valitsema toteuttamisvaihtoehto Kehä muodostaa oikeastaan elonpiirin, joka yhdistää hienosti eri-ikäiset kaupunkilaiset, taiteen, museotoiminnan, liikunnan, harrastustoiminnan, yritykset ja yhdistykset sekä koulutuksen, jatkoi Karttunen.”

Studio Puiston laatimassa esiselvityksessä jatkettiin kampuksen suunnittelua vuorovaikutteisesti yhdessä kaupunkilaisten, mahdollisten tulevien yhteistyökumppanien sekä päättäjien kanssa. Jos sinulla on idea, joka pitäisi toteuttaa Elonpiirillä, niin ota yhteyttä Heikkiin Puistolta. Elonpiirin jatkoaskeleista keskustellaan 25.1 Kankaanpään kaupunginvaltuustossa.

 

Uutiseen liittyvät projektit

Muita uutisia