Tehtävä
Ehdotus järvenrantakioskiksi Chicagon arkkitehtuuribiennaaliin

Vuosi
Arkkitehtuurikilpailu 2015

Laajuus
18 m2

Suunnittelu
Studio Puisto Arkkitehdit: Mikko Jakonen, Emma Johansson, Sampsa Palva, Heikki Riitahuhta, Willem van Bolderen, Pauliina Kujala, Mikael Saurén

Yhteistyökumppanit
Capone Architecture

Kuten Michiganjärven rannoille huuhtoutuvat simpukankuoret, Kotilo-paviljongin tilat kiertyvät sisäänpäin ja muodostavat sydäntilan joka tarjoaa turvaa, yksityisyyttä ja lämpöä. Tällainen pohjaratkaisu mukautuu loistavasti erilaisiin käyttötarkoituksiin; Kotilo voi toimia esimerkiksi kioskina, saunana tai esiintymislavana. Saunana toimimisen kautta rakennetta voi käyttää myös kylminä talvikuukausina, vaikka Kotilo voikin seistä hiekalla veistoksen tapaan koko vuoden ympäri.

CLT (cross laminated timber, ristiinlaminoitu puu) on Pohjois-Amerikassa suhteellisen uusi materiaali. Tämä projekti näyttää CLT:n parhaat puolet; Kotilo voidaan rakentaa esivalmistetuista paneeleista, jotka ovat samalla rakenteellisia että sisä- ja ulkopinnoiltaan viimeisteltyjä, joskin luonnollisia. Materiaalilla on myös pieni hiilijalanjälki.

Lisää projekteja