Koerakentamisprojektimme Kankaanpäähän Hapuajärven rannalle alkaa olla valmis. Suunnitelmissa sauna syntyi nopeasti kahdeksasta kehästä, joiden päälle tulee lautakatto ja sisälle lautaverhous. Työt alkoivat elokuussa ja runko nousikin päivässä.Vaikka saunomaan ei päästykään vielä syyskuussa niin tarkkaa ja huolellista kädenjälkeä on kuitenkin mukava katsella ja pian päästään heittämään ensimmäiset löylyt. Suuri kiitos Asko ja Toivo!

Rakentamisen lähtökohtana oli yksinkertainen ekologinen ja paikallisuuteen perustuva rantasauna. Uusi sauna korvaa aiemmin siinä tehtävässä toimineen leikkimökistä saunaksi muutetun, mutta ajanmyötä huonoon kuntoon joutuneen rakennuksen. Kun ensimmäiset suunnitelmat olivat valmiit, oli hauska kuulla, että 50-luvulla rantasaunaksi oli piirretty profiililtaan A:n mallinen sauna, jota ei kuitenkaan koskaan rakennettu.

Materiaalina on pääosin käytetty Tapani-myrskyn kaatamia suuria kuusia, jotka on sahattu paikan päällä. Muu puutavara on läheiseltä sahalta. Tiilit ovat ylijäämää ja vanha piippukin kierrätetty, uudelleen maalattuna. Ovet ja ikkunat ovat paikallisen puusepän kädenjälkeä ja muutenkin ollaan suosittu suomalaisia tuotteita, kuten ekovillaa. Uusi kiuas on suomalaista huippudesignia Tulikiven Utu sekä piippusäiliö Härmä airin. Valaistuksessa on luotettu italialaiseen designiin Iguzzinin Trick valaisimilla. Kiitos erityisesti Iguzzinin Riku Järvelälle ja Rakennussarokkaalle.

Muita uutisia