Tehtävä
Korkeatasoisen puurakenteisen vapaa-ajankeskuksen, hotellin ja kylpylän suunnittelu sekä lomakylän laajentaminen

Vuosi
Kaavaluonnos 2013, luonnossuunnittelu kevät 2014

Laajuus
Vapaa-ajankeskus 2200 brm2, uusi loma-asuntoalue 2500 brm2

Työn tilaaja
Kehittämisyhtiö Witas

Suunnittelu
Studio Puisto Arkkitehdit: Mikko Jakonen, Emma Johansson, Sampsa Palva, Heikki Riitahuhta, Willem van Bolderen

Yhteistyökumppanit
Hannu Komu, Onvisio Consulting Oy

Osaamisalueet
Aluesuunnittelu, hankesuunnittelu, loma- ja matkailurakentaminen, puurakentaminen, pienilmastoanalyysi

Kivijärvellä sijaitsevan Hannunkiven lomakylä, etsii vapaa-ajankeskuksen, hotellin ja kylpylän myötä laajempaa asiakaskuntaa tarjoamalla samalla monipuolisempaa palvelua nykyisille asiakkailleen. Suunnittelun lähtökohtana on ollut säilyttää alueen ainutlaatuinen luonto ja sovittaa rakennukset hienovaraisesti herkkään kangasmaastoon. Tavoitteena on rakentaa paikka rauhoittumiselle ja rentoutumiselle, jossa ympäristö ja luonto ovat tärkeässä roolissa. Rakenteissa ja näkyvissä pinnoissa pyritään käyttämään paikallisia materiaaleja. Rakennukset ovat maanpäällisiltä osiltaan pääosin puurakenteisia ja kantavat seinät hirsirakenteisia.

Kylpylän konsepti tulee olemaan uudenlainen pohjoismainen spa, jota olemme ideoineet yhteistyössä hankkeessa vaikuttavan matkailukonsultin Hannu Komun kanssa. Tarkoituksena on tehdä suomalainen ja paikallinen versio japanilaiseen onsen-traditioon perustuvasta kylpylästä.

Vapaa-ajankeskus, hotelli ja kylpylä sijoittuvat kahteen atrium-rakennukseen. Toiseen rakennukseen on sijoitettu hotellitoiminnot, vastaanottotilat, hoitohuoneet ja toimistotilat. Toisen rakennuksen pohjakerroksessa sijaitsevat kylpylätilat ja ylemmässä kerroksessa ravintolatilat sekä suuri näköalaterassi. Rakennukset ja niiden sijainti mahdollistavat myös myöhempien laajennusosien rakentamisen. Suurin osa hotellin huoneista avautuu suoraan järvimaisemaan ja ympäröivään luontoon. Suojaisat, sisäpihan ympärille kiertyvät ravintolan ulkoalueet ja kylpylän ulkoallasalueet mahdollistavat oleskelun ulkona luonnon keskellä myös kylmempinä vuodenaikoina.

Kaavaluonnoksen yhteydessä suunnittelimme alueelle vapaa-ajankeskuksen lisäksi myös n. 20 puurakenteisen loma-asunnon alueen. Kaikessa alueen rakentamisesssa pyritään ekologiseen ja kestävään lopputulokseen. Energian säästämiseksi ja käyttökustannusten minimoimiseksi rakennuksissa tullaan käyttämään niihin soveltuvin osin uusiutuvan energian eri muotoja.

Lisää projekteja