Tehtävä
Asukaslähtöinen asuinalue Valkeakoskelle

Vuosi
Luonnossuunnittelu 2014-

Laajuus
Koko alueen yhteenlasketut neliömäärät: 10 820 m2

Työn tilaaja
Studio Puisto aluekehitysprojekti

Suunnittelu
Studio Puisto Arkkitehdit; Emma Johansson, Mikko Jakonen, Sampsa Palva, Heikki Riitahuhta, Willem van Bolderen, Pauliina Kujala

Osaamisalueet
aluesuunnittelu, hankesuunnittelu, puurakentaminen, valaistussuunnittelu

Studio Puisto suunnittelee Valkeakoskelle uutta asukaslähtöistä aluetta. Alueen asuntojakaumassa on pyritty monipuolisuuteen ja muuntojoustavuuteen. Useimmat asunnot voidaan jakaa joko pienemmiksi tai yhdistämään isommiksi yksiköiksi joustavasti elämäntilanteen mukaan.

Alueella asumisesta on pyritty tekemään mahdollisimman helppoa tarjoamalla asukkaiden käyttöön erilaisia palveluita vuokrattavista yhteistiloista puutarhurin hoitamaan yhteiseen piha-alueeseen. Myös asumiseen löytyy eri asteisesti tuettuja palveluita. Kattavilla yhteisillä palveluilla pyritään takaamaan mukava ja vaivaton asuminen jossa yhdistyy niin kerrostaloasumisen kuin omakotitalo-asumisen parhaat puolet.

Rakennukset on asemoitu niin, että pääasialliset tuulet kiertävät rakennusmassat jättäen sisäpihan miellyttävän tyyneksi. Rakennusmassat on myös asemoitu niin, että auringon aktiivinen ja passiivinen hyödyntäminen onnistuu hyvin. Aurinkoenergian lisäksi rakennukset lämmitetään maalämmöllä. Hulevedet kerätään piha-alueen läpi kulkevaan puroon ja käytetään hyödyksi esteettisenä aiheena sekä puutarhojen kasteluun.

Lisää projekteja