Tehtävä
Vaasan vanhan linja-autoaseman alueen kehittäminen kaupan, kulttuurin, hotelli- ja kongressitoimintojen kortteliksi ja asumiseen

Vuosi
Tontinluovutuskilpailu 2013-2014

Laajuus
35 000 brm2 (hotelli 5000 brm2, kongressi- ja konserttitilat 5500 brm2, kauppakeskus 15 000 brm2, toimistot 3000 brm2, asuminen 7000 brm2)

Työn tilaaja
Vaasan kaupunki

Suunnittelu
OOPEAA Arkkitehdit + Studio Puisto Arkkitehdit; Heikki Riitahuhta, Emma Johansson, Sampsa Palva, Willem van Bolderen, Mikko Jakonen

Osaamisalueet
Aluesuunnittelu, hankesuunnittelu, loma- ja matkailurakentaminen, kulttuurirakentaminen

Teimme yhteistyössä OOPEAA Arkkitehtien kanssa kilpailuehdotuksen Vaasan keskustassa sijaitsevan vanhan linjaautoaseman tontin kehittämiseksi kaupan, kulttuurin, hotelli-ja kongressi toimintojen kortteliksi sekä asumiseen.

Musiikki- ja kongressikeskuksen toiminnot liittyvät tiiviisti osaksi kokonaisuutta ja avautuvat toritilaan, jota hotellitorni rajaa Sepänkyläntien puolelta. Aulatilat avautuvat torille, joka on otettavissa osaksi toiminallista tapahtuma-aluetta ja liittyvät myös tapahtumakeskuksen keskusaukiolle. Musiikkikeskuksen salit perustuvat monikäyttöiseen ja akustisesti optimaaliseen ”kenkälaatikko” malliseen ratkaisuun. Kongressikokonaisuus perustuu monipuoliseen ja muuntojoustavaan salikokonaisuuteen ja ylempien kerrosten kokoustiloihin. Tilat liittyvät aulatilojen kautta rakennuksen sisäiseen keskusaukioon mahdollistaen monipuolisten tapahtumien järjestämisen ja saavutettavuuden.

Tapahtumakeskuksen tavoitteena on olla kaupungin hermokeskus, joka toisi teollisuuden kansainvälisiä osaajia ja asiantuntijoita Vaasaan. Hotelli toimii kokonaisuuden vertikaalina maamerkkinä ja rajaa torista urbaanin kohtaamispaikan joka liittyy keskustan toimintoihin uudella kevyenliikenteen yhteydellä.

Lisää projekteja