Tehtävä
Alvar Aallon suunnitteleman suojellun hakesiillon muutossuunnittelu joustaviksi kulttuuritiloiksi

Vuosi
Hanke- ja valaistussuunnitelma 2009, jatkosuunnittelu 2013-

Laajuus
450 brm2

Työn tilaaja
Kulttuurivoimala / Oulun kaupunki

Suunnittelu
Studio Puisto Arkkitehdit; Emma Johansson, Mikko Jakonen, Sampsa Palva, Heikki Riitahuhta, Willem van Bolderen

Yhteistyökumppanit
Seppo Mäkinen Snow How, Kaisa Kinnunen Kulttuurituottaja

Osaamisalueet
Rakennushistoria, hankesuunnittelu, kulttuurirakentaminen, valaistussuunnittelu

Alvar Aallon 1931 suunnittelema suojeltu siilorakennus (SR1) ja ympäröivä tehdasalue ovat ensimmäinen Aallon suunnittelemista teollisuuskohteista. Tehtaan lopetettua toimintansa alue on kaavoitettu asuinalueeksi 1990-luvun vaihteessa ja keskeisimmät teollisuusrakennukset suojeltu. Veistoksellinen, hahmoltaan katedraalia muistuttava hakesiilo peruskorjataan ja muutetaan Kulttuurivoimala ry:n ylläpitämäksi Ympäristö- yhteisö- ja mediataiteenkeskukseksi. Rakennuksessa on kolme erillistä siiloa, joista ensimmäiseen sijoittuu hissin ja portaan lisäksi toimistoja, työskentelytiloja ja mm taideresidenssi saunaosastoineen. Toisessa siilossa on näyttelyhuoneita, ja kolmas siilo toimii näyttely ja kiipeilykeskuksena. Ensimmäisessä ja ylimmässä kerroksessa on yhtenäinen iso kokoontumistila. Katolle tulee ainutlaatuisen merinäköalan omaava näköalaterassi. Siilon ensimmäinen vaihe, valaiseminen, valmistui 2010 keväällä. Projektiin etsitään yhteistyökumppaneita kulttuurituottaja Kaisa Kinnusen johtamana.

Lisää projekteja