Tehtävä
TU Delftin uuden arkkitehtuurin tiedekunnan rakennuksen suunnitelma

Vuosi
Arkkitehtuurikilpailu 2009 (toinen palkinto)

Työn tilaaja
Delft University of Technology

Suunnittelu
Heikki Riitahuhta, Mikko Jakonen, Heikki Muntola, Olli Raila & Eetu Arponen

Osaamisalueet
learning environments

Kilpailuehdotus Delftin teknillisen yliopiston arkkitehtuurin tiedekunnaksi oli eurooppalaisen maalaismiljöön inspiroima. Kun suurin osa muista ehdotuksista esitti tiedekunnan uusille tiloille urbaania luonnetta, otti tämä ehdotus toisenlaisen näkökulman tunnustaen kampusalueen sijainnin esikaupunkialueella.

Ehdotuksen arkkitehtoninen konsepti pohjautuu kahteen tasoon: oppimiseen ja luomiseen. Oppiminen tapahtuu maantasokerroksen erilaisissa tiloissa, jotka muodostavat jatkuvan maiseman. Erilliset rakennukset on tarkoitettu yksityisiksi toimistoiksi ja studiotiloiksi joissa luomisprosessit tapahtuvat.

Ehdotus ottaa huomioon rakentamisen, materiaaliratkaisuiden, kestävien ratkaisuiden ja rakennusprosessin eri vaiheiden realiteetit. Hierarkiavapaa tilajärjestely luo kiinnostavia tiloja. Viheralueiden käyttö puutarhojen muodossa jäsennöi tilaa herkällä ja kauniilla tavalla eri käyttötarkoituksia varten. Suunnitelma luo vapaan näyttämön toiminnoille sen sijaan, että rajaisi tiukan arkkitehtonisen muodon. Näyttämö mahdollistaa tulevaisuuden mukanaan tuomat mahdollisuudet ja tilojen varioinnin.

Hankkeeseen liittyviä julkaisuja ja palkintoja

Lisää projekteja