Task
Concept design of a cluster combining culture, education and care

Year
Uusi Kankaanpää workshop 2014, Consept design 2015, Architectural design 2016-

Scope
8600 sqm

Client
Kankaanpää City

Design
Emma Johansson, Mikko Jakonen, Sampsa Palva, Heikki Riitahuhta, Willem van Bolderen, Pauliina Kujala

Partners
Uusi Kaupunki

Competence
Area planning, schematic design, wooden constuction, micro-climate analyses, learning environments
"Kehä" ulkonäkymä Kuninkaanlähteenkadulta
"Kylä" ulkonäkymä Kuninkaanlähteenkadulta
"Kylä" sisänäkymä

Unfortunately this entry is only available in Finnish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

 

Uusi Kankaanpää työpajasta virinneen Kankaanpään Kulttuurikampuksen ensimmäisessä suunnitteluvaiheessa selvitettiin rakentamisen tarve, kampukselle sijoittuvat tahot, kampuksen
fyysiseen sijaintiin sopivimmat vaihtoehdot, vaiheittaisen rakentamisen mallit ja vaihtoehtoiset suunnitelmat kampusrakentamiseen. Tavoitteena on lisätä yhteisöllisyyttä, kehittää kaupunkikuvaa, parantaa kaupunkilaisten palveluiden saatavuutta, edistää etenkin luovan alan yrittäjyyden toimintaedellytyksiä ja vahvistaa Kankaanpään sekä välillisesti koko Pohjois-Satakunnan vetovoimaisuutta.

Työskentelyssä pyrittiin ja pyritään myös jatkossa avoimeen ja interaktiiviseen vuorovaikutukseen kuntalaisten ja toimijoiden kanssa. Studio Puisto järjesti Kankaanpäässä työpajan kaupunkilaisille ja yhteistyötahoille. Työpajoissa syntyneitä ideoita esiteltiin kaupunginvaltuustolle ja saimme paljon lisää huikeita ideoita myös valtuutetuilta. Elonpiiri on suunniteltu vaiheittainen rakentaminen ja rahoitus mielessä. Kunta toimii hankkeessa mahdollistajana rakentamalla kokonaisuuden yhteensitovan puurakenteisen kehän, mutta muuten suuri osa rahoituksesta tulee yksityisiltä sijoittajilta.

Kaksi vaihtoehtoa “Kylä” ja “Kehä” tutkittiin ideasuunnitelman tasolle. Jatkosuunnitteluun valittiin vaihtoehto “Kehä”. Elonpiiri.

 

 

 

More projects