Task
Attic expansion and renovation of 1920's wooden villa

Year
2015

Scope
90 m2

Client
Private

Design
Studio Puisto Architects: Mikko Jakonen, Emma Johansson, Sampsa Palva, Heikki Riitahuhta, Willem van Bolderen

Partners
Construction design: Ideastructura Oy, HVAC-design: Mika Manninen, Photorgaphs: Marc Goodwin, Construction: Vaskisepät Oy / Rikle Oy

Competence
Renovation design, principal design

Unfortunately this entry is only available in Finnish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Asiakkaamme halusi laajentaa Helsingissä sijaitsevan 1920-luvun paritalon ullakkoa sekä tuoda lisää valoa ja avaruutta ullakon eri tiloihin.

Suunnittelimme katolle kolme uutta kattolyhtyä, jotka kunnioittavat rakennuksen alkuperäistä henkeä. Ullakon muutoksen yhteydessä myös sisäkatto muutettiin kattolappeiden suuntaisiksi, yläpohjan rakenteita vahvistetiin ja eristeet vaihdettiin sekä vesikate uusittiin. Ullakon huonejärjestystä selkeytettiin ja palautettiin vastaamaan enemmän alkuperäistä huonejakoa. Myös ullakolla sijaitsevaa kylpyhuonetta laajennettiin ja muutettiin nykyvaatimusten mukaiseksi.

More projects