Tehtävä
22 designhotellihuoneen laajennuksen suunnittelu ja uusi hotellikonsepti

Vuosi
Suunnittelu 2013-14, rakentaminen 2014

Laajuus
476 brm2

Työn tilaaja
Tampere Dream Hostel Oy, Ville Virkki

Suunnittelu
Studio Puisto Arkkitehdit; Emma Johansson, Mikko Jakonen, Sampsa Palva, Heikki Riitahuhta, Willem van Bolderen

Osaamisalueet
hankesuunnittelu, loma- ja matkailurakentaminen, korjausrakentaminen, valaistussuunnittelu, sisustussuunnittelu, puurakentaminen

Dream Hostel on Tampereella vuodesta 2010 toiminut hostelli, joka toimii kaupungin keskustassa vanhassa teollisuuskiinteistössä Tampere-talon vieressä. Hostelliin kaivattiin lisää majoitustilaa ja 22 designhotellihuoneen laajennus, Dream Hotel, päätettiin toteuttaa yläpuolella olevaan n. 400m2 toimistotilaan. Yhteistyö tilaajan kanssa alkoi Tampereella järjestetyssä Uusi Tampere-suunnittelutyöpajassa syksyllä 2013, jossa ideoimme yhdessä uutta hotellikonseptia, jota voisi soveltaa tyhjiin tuotanto- ja toimistotiloihin. Toteutuksessa käytettiin paikallisia tekijöitä ja useat sisustus- ja kalusteratkaisut suunniteltiin sekä heidän että tilaajan ja urakoitsijan kanssa yhteistyössä. Suunnittelu- ja rakennustyöt tehtiin nopealla aikataululla ja hotelli avattiin asiakkaille elokuun 2014 alussa.

Uuden hotellilaajennuksen suunnittelun lähtökohtana oli kestävä ja joustava hotellitilan uudenlainen käyttötapa sekä suomalainen raikas design. Toteutunut hotelli on perinteisen ja uuden hotellikonseptin yhdistelmä. Puolella huoneista on ikkuna ja näkymät kadulle sekä ovat mitoitukseltaan normaalin hotellihuoneen kokoisia. Puolet huoneista on hieman pienempiä ja sijaitsee keskellä avointa tilaa neljän huoneen ryhmissä. Huoneissa on kattoikkunat, jotka mahdollistavat luonnonvalon tuonnin huoneisiin avotilan kautta. Huoneryhmät sommiteltiin avotilaan siten, että niiden väliin jää runsaasti laadukasta oleskelu- ja työtilaa. Ratkaisun taustalla on ekologinen ajatus; pienissä huoneissa vain välttämätön on omaa ja muu on yhteistiloissa jaettuna muiden asiakkaiden kanssa. Yhteistilat ovat samalla myös yhteisöllisemmät sekä muuntojoustavammat. Ratkaisu mahdollistaa myös suuremman majoituskapasiteetin mihin perinteisellä ratkaisulla olisi päästy. Avotilaan on sijoitettu myös minikeittiö, jota hotelliasiakkailla on mahdollisuus vapaasti käyttää. Oleskelutilojen ja minikeittiön lisäksi seuraavassa vaiheessa avotilaan rakennetaan neuvotteluhuone, joka on jaettavissa kahteen osaan. Myös jaettava neuvottelutila on hotelliasiakkaiden varattavissa.

Kestävien tilaratkaisujen lisäksi hotellissa pyrittiin käyttämään mahdollisimman kattavasti suomalaista puuta sekä luonnonmukaisia pintamateriaaleja; puuvahoja, sisalia ja villaa. Suunnitteluratkaisujen lopputuloksena on raikas ja vaalea, mutta luonnonläheinen ja yhteisöllisempi hotellihuonekokonaisuus, joka tarjoaa uniikin ja korkealaatuisen majoitusmahdollisuuden sekä laadukkaat kokoustilat Tampereen keskustassa Tampere-talon välittömässä läheisyydessä.

Kaikki kohteen valokuvat on ottanut Patrik Rastenberger.

Hankkeeseen liittyviä uutisia

Hankkeeseen liittyviä julkaisuja ja palkintoja

Lisää projekteja